Yachting Destinations

Tyrkia

Tyrkia – et paradis for seilere

Et av verdens vakreste seilområder. Et seilereventyr mellom Orient og Oksident, nytid og antike. Uttallige bukter, vakker natur, behagelig klima.
Ensomme, naturskjønne bukter, krystallklart, varmt vann, romantiske småsteder og førsteklasses marinaer i tillegg til en stor og varm gjestfrihet, gjør Tyrkia til et av de mest attraktive seilområder i Middelhavet. Og hvor ellers kan man som seiler oppleve antikken så nære?

Utmerkede vindforhold byr på avvekslingsrik seiling for enhver smak.

For den som søker litt friskere vind og temperaturer, også i de varmeste månedene, seiler fra Çesme/Alacatı med ensomme, vakre bukter og noen av Middelhavets flotteste marinaer i nærmeste omgivelser.

Også herifra kan du oppleve en eventyrlig vakker seilas mellom tyrkisk kyst og greske øyer. Du finner litt mildere vindforhold i områdene i sør, fra Bodrum, Marmaris, Fethiye og Göcek.

Det finns vel knapt nok et seilområde som de siste årene har opplevd en så økende popularitet som det tyrkiske, både langs Egeerhavskysten og i resten av Middelhavet. Over 8000 km kyst med vakre sandstrender, idylliske øyer, ensomme bukter med krystallklart vann, laguner og fjordarmer byr på et mangfold av muligheter for enhver som ønsker å tilbringe ferien til vanns.
Og hvor ellers i verden kan man som seiler oppleve antikken så nære?

Korte avstander mellom havnene gir muligheten til spontant å oppsøke en havn om ønskelig. Nye marinaer, delvis i luksusklassen og fortsatt gunstige priser, utmerket service, hjelpsomhet, gjestfrihet, romantiske, små fiskelandsbyer, ensomme, krystallklare bukter er noen av grunnene til at Tyrkia som seilnasjon er blitt så populær. Den umiddelbare nærheten til de greske øyene byr på mulighet til å seile både i Tyrkia og i Hellas (særskilte bestemmelser), – noe som var utenkelig for noen år siden.

Seilere fra hele verden verdsetter Tyrkia som et seilområde med utmerkede seilforhold og 10 timer med sol hver dag.

Vestkysten/ Egeerhavet

Bodrum og Bodrumhalvøya

Et av de mest populære seilområder i Egeer- og Middelhavet. Å seile i randsonene mellom Europa og Lilleasia er både fascinerende og avvekslingsrik.

Farvannet ved Bodrum befinner seg mellom maleriske, greske øyer som Kos, Nisyros, Tilos og den tyrkiske kyst med sine uttallige, vakre bukter.

Bodrumshalvøya har tre store, moderne marinaer: Tugutreis, Yalikavak og i Bodrum sentrum. Dette området med sine karakteristiske hvite hus har alltid hatt en sterk tiltrekning på seilere og kunstnere. De maleriske kvartalene i havneområdene med sine basarlignende butikker, elegante designerforretninger, kunstgallerier, restauranter og kafeer tilbyr noe for enhver smak. På en halvøy i Bodrums havnebasseng ruver middelalderkastellet St. Peter som nå huser et av Tyrkias flotteste undervannsmuseer. Vil du oppleve en av Middelhavets mest lukseriøse marinaer, anbefales marinaen i den vakre, lille byen Yalikavak.

Turgutreis har en topp moderne, førsteklasses marina. Utmerkede innkjøpsmuligheter, svømmebasseng, stort utvalg av restauranter og boutiquer. Det ideelle utgangspunkt for seilaser i den greske øyverden og i Gökova- og Hisarönübukten. Yalikavak marina er også et godt alternativ til det mere livlige Bodrum sentrum. Egen badestrand, fiskelandsby og mange gode restauranter sørger for en trivelig atmosfære.

Turgutreis, Yalikavak og Bodrum er ideelle utgangspunkter for seilaser i det fredede området Gökovabuk og i Hisarönübukten og til de greske øyer (spesielle innreiseformaliteter).
Det hersker et stabilt klima gjennom hele seilersesongen fra april til november. På høysommeren er klimaet også behagelig; om dagen blåser det vanligvis opp til en forfriskende, flott seilvind.
Bodrum har fra tidlig av vært et tiltrekningsplaster for seilere. Foran den pittoreske bykulissen ligger det hundrevis av båter for anker, både i havnen og i marinaen. Her finner man også de mange Tersanes, de små verft som fortsatt i gammel, god håndverkstradisjon står for byggingen av de klassiske treskipene, Gulets. Bodrum er det ideale utgangspunkt for de berømte ”Blå Reiser”.

Çesme / Alacati

Seilområdet rundt Çesme Alacati regnes fortsatt som hemmeligtips for seilere som har seilt mye i farvannene i Egeerhavet og øvrige Middelhav.

Sol og nesten alltid behagelig vind, vakker natur, delfiner som lekende følgesvenner, idylliske bukter med krystallklart, varmt vann, vennlige mennesker.

Alacatı, Çeşme er et „el Dorado” for vindsurfere takket være en jevn vind fra nord. Den nye marinaen, Port Alacatı, med sine mange utsøkte restauranter i boutiquestil forbundet med romantiske broer, er en av de tre nye marinaene i området. Den historiske landsbyen Alacatı (3 km fra marinaen) er en attraksjon med sine vakre, restaurerte steinhus i gresk stil, små, innbydende boutiquehoteller, gallerier og ikke minst med sine mange utmerkede restauranter.
Alacati er et ideelt utgangspunkt for seillaser norover, bl.a. til Cesmes nye, lekre marina, og til Foça og Ayvalik og til de greske øyene –  eller mot sør og sørøst til den splitter nye marinaen i Teos (Sigacik), Kusadasi og Bodrum med Gøkovakukten eller kombinert med en avstikker til de greske øyene Chios, Samos, Lipsi, Leros og Kalymnos m.m..


Navigasjonen er ikke komplisert. Landtunger, skjær og havneinnseilinger er godt merket, og tidevann finns knapt nok. Benytt ihvertfall de hjelpemidlene som dere finner ombord som navigasjonsmiddel og sjøkart og  hent informasjon gjennom skipsbøkene (bl.a. Rod Heikel (eng.) og eller Horn/Hoop (tysk) når dere skal seile gjennom trange, fremmede farvann. Avstanden fra Izmirs moderne, internasjonale flyplass til vår base i Çesme Alacati er ca. 85-90 km (moderne motorvei med 6 spor).

Marmaris

Et utmerket utgangspunkt for seilturer langs den tyrkiske kyst med sine vakre øyer og uttallige bukter med krystallklart, turkisblått vann og til den idylliske, greske øyverden.

I en godt beskyttet, romslig bukt, ligger Marmaris med både en av Middelhavets største marinaer og flere mindre, gode marinaer.

En utmerket infrastruktur for seilere.

Fra havnen har man utsikt mot gammelbyen med en av Tyrkias vakreste borger fra 16-hundretallet. Den første ankerbukten, Kumlubükü, ligger kun med en times avstand fra marinaen.

Göcek og Fethiye

Godt beskyttet fra åpent hav, med uttallige bukter og  maleriske ankerplasser kan seilområdet i Fethiyebukten regnes som et nærmest perfekt seilområde.

Det lille, idylliske småsted Göcek, beliggende i sentrum av Fethiyebukten, har de siste årene utviklet seg til å ha blitt en av de mest etterspurte liggområder for seilere. Med kort avstand, kun 22 km fra Dalaman flyplass, er området et populært utseilsingspunkt. Fethiye landsby sjarmerer med sitt orientalske flair fascinerer, gode havneforhold, det forlokkende restauranttilbud, klassisk, tyrkisk dampbad, livlige markeder, landestypiske teppebutikker og gode innkjøpsmuligheter for den provianterende seiler.

Finn drømmebåten din via vårt bookingsystem her på høyre side eller ta direkte kontakt med oss på mail eller telefon. Stol på vår mangeårige erfaring som aktive seilere og med lang utenlandserfaring. Vi kjenner de fleste seilområdene, skipene og de forventninger seilere og båtturister har. Årelang branseerfaring viser hvor viktig den direkte kontakten med våre kunder er. Personlig rådgivning er derfor høyt prioritert.

Set sail and start your adventure

Our destinations

Hellas
Hellas
Karibien
Karibien
Kroatia
Kroatia
Middelhavet
Middelhavet
Tyrkia
Tyrkia