Yachting Destinations

Kroatia

Adriakysten –  et av verdens vakreste seilområder

Den vakre Adriakysten med sine tallrike nasjonalparker med uberørt natur, ensomme bukter og krystallklart vann tiltrekker seilere fra mange land og ansees som et av verdens vakreste seilområder.

Den kroatiske skjærgården med sine uttalige øyer tilbyr seilerne et avvekslingsrikt seilområde med optimale vindforhold og maleriske ankerbukter.

Opplev den kroatiske gjestfriheten i de mange kystbyene med sine idylliske små gater og restauranter. Det kroatiske øylandskapet tilbyr begeistrede seilere et så stort mangfold av muligheter som knapt et annet seilområde i Europa. Seilområdet strekker seg fra halvøya Istria i nord, over Kvarner i øst og Dalmatia lenger sør.

God seilvind, det maritime klimaet og det store antallet av moderne marinaer av høy standard kjennetegner de kroatiske seilområdene. Marinaene, med sin utmerkede infrastruktur, tilbyr seilere optimale forhold uten at den maritime sjarmen går tapt av den grunn. Det er gode og rimelige (direkte) flyforbindelser fra de nordiske land til flere steder i Kroatia .

Dalmatia

Kastela, Trogir, Rogoznica

Dalmatias kyst med sine flotte øyer i skjærgården i Splitområdet beskrives ofte som den vakreste kyststripen i Adriaterhavet. Øyene Solta, Brac, Hvar, Vis og alle de andre små øyene i området samt kyststripen fra Kap Ploca til Neretva-utløpet byr på mange vakre opplevelser. Regionen er et av Kroatias mest interessante med ruiner fra romertiden, flotte strender, gamle fiskelandsbyer, arkitektur og severdigheter fra Middelalderen Split sentrum er på UNESCOs liste av  World Heritage.

Dubrovnik

Dubrovnik, også kalt «Adriaterhavets Perle» ligger lengst sør i Kroatia og er Kroatias mest prominente seilområde. Byen Dubrovnik, grunnlagt i det 7. århundre, var allerede tidlig i middelalderen en viktig sjøhandelsby. Republikken Regusa, som den het dengang, var den eneste adriatiske bystaten som kunne være en rival til Venezia. Med sin rikdom og diplomatisk rafinesse, utviklet byen seg til å bli en viktig og ettertraktet by for vitenskap og kultur i det 15. og 16. århundre og ble et sentrum for kjente poeter, malere, matematikere og fyskikere.
Kysten langs Dubrovnikområdet med de uttalige vakre øyene som perler på en snor, grønne, frodige daler, naturparker, middelalderbyer, gamle herskapsvillaer, yndige restauranter og varmt, krystallklart vann inviterer sine seilere til en uforglemmelig vakker ferie. 

Sibenik

Et av kroatias vakreste seilområder med sin ubeskrivelig vakre skjærgård med 275 store og små øyer, steile felsvegger, lystårn og romantiske, for vind beskyttede bukter med krystallklart, varmt vann. Det store antall marinaer og liggeplasser viser hvor viktig seilturismen er for Kroatia som feriedestinasjon. Et seilområde som passer for enhver smak.

Vi gjør oppmerksom på at kroatiske myndigheter krever radiobevis. Go Sailing tilbyr seilbåter i tillegg til en del motorbåter og gulets langs hele den kroatiske kysten.

Finn drømmebåten din via vårt bookingsystem her på høyre side eller ta direkte kontakt med oss i Go Sailing på mail eller telefon. Stol på vår mangeårige erfaring som aktive seilere og med lang utenlandserfaring. Vi kjenner de fleste seilområdene, skipene og de forventninger seilere og båtturister har. Årelang branseerfaring viser hvor viktig den direkte kontakten med våre kunder er. Personlig rådgivning er derfor høyt prioritert.

Set sail and start your adventure

Our destinations

Hellas
Hellas
Karibien
Karibien
Kroatia
Kroatia
Middelhavet
Middelhavet
Tyrkia
Tyrkia